2014. jan. 7.

The Beast of Ruminant Death


Ezzel a fantasztikus címmel sikerült ellátni a Tervezés 3 kurzus eredményét. A feladat nem más volt, mint egy stop-motion rövidfilmet készíteni csapatmunkában. Jelen esetben a csapatban Natália Andrade, Mariai Gábor, Rónyai Balázs és jómagam voltam.
Here is the another animation school project with this beautiful title. Our excercise was to create a stop-motion shortfilm in cooperation. I worked with Natália AndradeGábor MariaiBalázs Rónyai.

(click to "tovább..." to continue reading)

A kezdeti ötletelések után viszonylag hamar összeállt a történet, lényegében egy trash horrort terveztünk készíteni. Huszár Dani volt a konzulensünk, illetve egyúttal a 'műhelymester' is, mert ilyet is kellett írni a bennmaradási engedélyre. Gábor csinált egy animatikot, amit a többiekkel együtt alakítgattunk később, Balázs figurákat tervezett, én meg Natália a kocsival foglalkoztunk, koncepteztünk, bár utóbbinál voltak átfedések is, mert pl. Balázs meg Gábor is konceptezett, mert ők egy kicsit jobban ráértek ebben az időszakban. A többiek rajzait itt lehet idővel megnézni.
It was qutie fast to find the idea, we decided to create a trash horror movie. Our tutor was Dani Huszár. After writing, Gábor start with an animatic, where everybody had the chance to make advices. Balázs designed characters, Natália and my part was make conceptions for the car, but finally, everyone draw some in all part of the project. Here is my drawings, the rest of the members' concepts will be here soon.

korai koncepció rajzaim



kocsibelsőre készült részletesebb rajzaim - végül nem ilyen lett

Miközben ment a konceptezés, már egy jelenet forgatása is megkezdődött, mégpedig a szarvas belső szerveinek a rohadását forgattam le. Banán és paradicsom darabokból faragtam ki a szerveket, amiket egy tálba helyeztem bele, hogy ne folyjon ki a szemét. A Dragon Frame névre hallgató szoftverrel beállítottam az időzített távkioldást félórára, ami így négy-öt napon keresztül ment folyamatosan. Egyszer kellett újraindítani áramszünet miatt.
During the concept drawing, I started to shoot one scene's extension, the deer's rothing organs. I use banana and tomato pieces for the organs and i put them in a bowl, avoid any overriding of this rothing things. The shooting was operated with Dragon Frame, with remote control, and the I set the delay to 30 minutes. This whole thing shooted in 4-5 days, and I had to restart the shhoting once, because of an electric blackout.

így forgott a szarvasbélrohadás
az eredeti rohadás vágás és VFX nélkül

Miután a látványvilág kialakult és a gyümölcsrohadás is befejeződött, az eddigi B-10-es nyomorgás után felköltözött a négy forgatócsoport a B208-ba (illetve az egyik csoport mindkettő termet/szobát használta a forgatáshoz később), így volt elég hely a figura és díszlet gyártásra, továbbá a forgatásra is. Alapvetően utómunkával próbáltuk megoldani a film jelentős részét, mivel az erdőt idiótaság lett volna felépíteni teljesen, ráadásul nagy területet járnak be a karakterek a történetben. Nem beszélve arról, hogy a nagyon trashből a nagy lelkesedésben igényesebb lett a háttér.
A bábok vázait én építettem, amire a többiek készítették a száradósgyurmafejet és a ruhákat, illetve még a szilikont és jómagam kezeltem. Balázs legyártotta az autót ezalatt, amibe Natália készítette a belsőket, Gáborral összevadásztunk erőhöz valókat stb. 
A nyílt napon kezdtük el a 'valódi' forgatást. Gábor és Balázs animált, Natália még gyártotta a ruhákat, meg a cérnahajat a bábokra, én meg operatőrködtem meg bevilágítottam a jelenetet, később a hátteret is építettem a büntetendően pocsék greenboxal együtt. Néhány jelenetben Natália meg én is animáltunk, utómunkánál is mindenki vállalt valamilyen részt, bár utóbbit többnyire én csináltam a lyukasztástól kezdve a kompozitáláson át a fényelésig és vágásig, kivétel a főcímek és stáblista, a montázsszakasz, illetve a sound design, utóbbiakat Natália és Gábor csinálta. Volt egy rajzolt rész, amit meg Balázs csinált.
When we finished the design of the movie and the roth shooting, the whole class got a bigger room for the shooting, so everyone had enough space for the production. Our movie uses lots of post production part, because of the forest and the car, and of course we didn't really want to built full size forests and so on...
I bulit the skeletons of the puppets, and mixed the sylicon for their hands, the others created the heads and the dresses. Balázs built the car and Natália created the car furniture, Gábor and me built the forest.
In parallel of the building we start the shooting as well, I made the lights and the cameraman things, and finally the backgrounds and the shitty greenbox as well. Balázs and Gábor were the animators, but sometimes Natália and me also. For the post production part, I made the compositing of the rest of the movie, except the titles and creeditlists, the montage scene and the sounddesign - these parts made by Natália and Gábor. And there's a drawed scene, drawed by Balázs.







Jellemzően délelőtt tizenegytől másnap négyig forgattunk az utolsó hetekben, a legeslegutolsó forgatási nap ötkor Minden munkafolyamat ment párhuzamosan, részben ennek, részben a jó összhangnak köszönhetően is időben be tudtuk fejezni a forgatást, és viszonylag sok idő jutott a hátralévő utómunkára is. Még mézeskalács sütésre is volt idő, bónusz ajándékként a kipakoláson a tanári karnak :D 
Maga a kipakolás az egy-két kritikai észrevételt leszámítva óriási siker volt, szóval eredményes volt a csapatmunka szerintem mind a négyünknek.
Because of the great teamwork, we could finished the movie in time, so we have time to bake gingerbreads for the teachers :D The evaluation was great, it was a great experience for all of us Iguess.

az elkészülés pillanata...

És íme a film trailere, mert a csapat terve az, hogy egy ideig fesztiváloztatnánk.
And finally, here is the trailer of the movie!



(külön köszönet mindenkinek, aki mind szakmai, technikai és nyersanyag, mind lelki segítséggel járult hozzá a filmhez!)






bónusz mókaság



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése